L-Bike riders 2020

L-Bike and Sports AB med partners – WTB, Tubolight, DMT shoes och Laitaure bike, samarbetar på olika sätt med dessa mycket ambitiösa cyklister.

David Eriksson – XCO/XCM       
Daniel Le Hegarat – Enduro/Freeride         
Johan Limpan Lindbom – XCO/XCM          
Oskar Söder – XCE/XCO
Hugo Söder – XCE/XCO


MTB XCO, XCM
Klubb – IKHP Huskvarna
David Eriksson, 21 år från Huskvarna – Jönköpings län

 

 
Under säsongen 2019 levererade David stabila resultat i Herrar Elit på både XCO och XCM, med placeringar i mitten av resultatlistan på de flesta tävlingar. Utöver detta levererades ett par pallplatser på långlopp med seedningsgrund till Cykelvasan, däribland en vinst på Orust MTB. 

Efter en stadig grundträning ser David fram emot en säsong i mångt och mycket lik den 2019. Att köra de tävlingar som ser mest attraktiva ut den helgen med en bra mix mellan XCO och XCM, med fokus på att vara som bäst vid månadsskiftet Juli-Augusti. 

Till säsongen 2020 siktar David främst på att leverera både snabbare och jämnare varvtider på XCO, samt en top 5-placering i totalen på Västgötacupens Elitstart. Om allt klaffar på rätt dag så är UCI-poäng eller en pallplats på en av Långloppscupens deltävlingar ett optimistiskt men inte helt orimligt mål.

Instagram: davideriiksson
Facebook: David Eriksson

David sitter på en WTB sadel, rullar på WTB däck, fyllt hjulen med inner inserts från TUBOLIGHT och cyklar i skor från DMT racing shoes.


Enduro/Freeride
Community: 21 Warriors
Daniel Le Hegarat från Perstorp – Skåne län

Säsongen 2019 var full fokus på att ha kul. Daniel cyklar främst utför på Söderåsen och Hallandsåsens stigar. Att utmana sig själv och se tiderna krypa nedåt samtidigt behålla flowkänslan.

Daniel mixar cyklingen mellan liftburet och trampa uppför backarna för egen maskin.

2019 var första säsongen Daniel ställde upp i några utav ESS (Enduro Sweden Series) deltävlingar där han körde i motionsklassen och hade fruktansvärt kul. Socialt, grym cykling och den där speciella känslan man får inför starter på varje race.

Målet med 2020 är precis detsamma som för 2019. Att ha kul med likasinnade och jaga adrenalinkicken!  Även att ställa upp i en del ESS tävlingar, men också besöka fler parker och okända trails.

Instagram: @daniel.lehegarat 

Daniel sitter på en WTB sadel, rullar på WTB däck, fyllt hjulen med inner inserts från TUBOLIGHT


MTB XCO, XCM
Klubb – Almy ik MTB
Johan Lindbom från Örebro – Örebro län

Under 2019 gjorde Johan sin andra säsong som elitcyklist. En 13é placering i totalen på Långloppscupen får ses som ett acceptabelt resultat utifrån vissa lopps förutsättningar med bla. teknikstrul. Vidare levererades en del segrar i mindre XC tävlingar.

Inför 2020 är försäsongen likt 2019, målsättningen för Johan om allt fungerar som tänkt, är att hamna på samma nivå som fjolåret med flera fina placeringar.

Instagram: @johan_limpan_lindbom

Johan rullar på WTB däck, fyllt hjulen med inner inserts från TUBOLIGHT


MTB XCE, XCO
Klubb – Kopparbergs CK
Oskar Söder 13 år från Ljusnarsberg – Örebro län

Under cykelsäsongen 2019 har Oskar haft fina framgångar i sin klass P 10-12. Som främsta meriter kan första platserna i både XCE och XCO på SM-tävlingarna nämnas, samt seger i Ungdomsvasan.

Inför säsongen 2020 ser Oskar fram i mot att få gå upp en klass till P 13-14 vilket innebär att få åka längre och mer tekniska banor, samt möta de ett år äldre killarna.

Som mål har Oskar att kunna vara bland de bästa i sin ålder, fortsätta bygga upp styrka och uthållighet samt utveckla de tekniska delarna i sin cykling.

Instagram: @oskar.soder

Oskar sitter på en WTB sadel, rullar på WTB däck, fyllt hjulen med inner inserts från TUBOLIGHT som sitter på en MTB cykel från LAITAURE bike


MTB XCE, XCO
Klubb – Kopparbergs CK
Oskar Söder 11 år från Ljusnarsberg – Örebro län

Hugo, två år yngre än Oskar, har som lillebror redan sen liten alltid försökt hänga med storebror. Hugo är en slitvarg som inte ger sig i första taget. Detta har lett till att han redan som yngst i klassen P10-12 har nått fina framgångar. Hugo har nått topp 10 i stort sett i alla tävlingar även fast deltagarantalet varit upp mot 50-60 cyklister.

Inför säsongen 2020 är Hugo fortfarande yngst i klassen, siktar såklart högt och hoppas kunna vara med och fightas i toppen. Hugo ser fram i mot att få fortsätta träna allsidigt och förbättra sina svaga sidor.

Instagram: @soder.hugo

Hugo sitter på en WTB sadel, rullar på WTB däck, fyllt hjulen med inner inserts från TUBOLIGHT som sitter på en MTB cykel från LAITAURE bike