WTB riders 2019

WTB Sverige med L-Bike and Sports AB och WTB Europa är stolt sponsor till fyra cyklister i olika genren, vi är glada att få samarbeta med dessa mycket ambitiösa cyklister.

David Eriksson – XCO/XCM          Emil Melkersson – Enduro/Downhill          Ville Fredriksson – Enduro/Downhill           Oskar Söder – XCO


MTB XCO, XCM
Klubb – IKHP
David Eriksson, född 1998, från Huskvarna – Jönköpings län

David tävlade under 2018 i (H) senior i Västgötacupen XCO med fina framgångar med pallplats i åtta race av åtta möjliga, där sex av dessa var högst upp på pallen. En naturlig utveckling på det är en elitsatsning inom XCO och XCM.

Målsättning för 2019 är att leverera stabila resultat under hela säsongen och med det också utmana sig själv som idrottsman och atlet.

Instagram: davideriiksson
Facebook: David Eriksson

 


Enduro, Downhill
Klubb: Hunneberg Sport och Motionsklubb
Emil Melkersson, född 1999, från Färgelanda – Västra Götalands län

Emils cykelkarriär började vid 15 års ålder där han med stor framgång tagit hand om flertal SM-medaljer och representerat Svenska landslaget i Downhill vid flera tillfällen.
Under säsong 2018 sadlade Emil om till Enduro, från start visade Emil att det är Enduro som gäller. Trots sin ringa ålder tävlade Emil i U21 klassen där han lyckades knipa en 5e plats i elit-SM.
Efter det har Emil noterats med flertalet pallplaceringar på svenska cupen i sin klass
Emils målsättning för säsong 2019 är medaljframgång i Svenska endurocupen och Europacupen.
Och vem vet, kanske kommer Emil även presentera sig på Enduro World serie.

Instagram: @melkermelkersson
Facebook Emil Melkersson

 

 


Enduro, Downhill
Klubb – Hunneberg Sport och Motionklubb
Ville Fredriksson född 2003, från Ljungskile – Västra Götalands län

Den första heldämpade cykeln införskaffades 2014, varpå det första racet i downhill blev av i Vallåsen 2016.
2018 körde Ville i tre olika cuper, Scandinavian Downhill Cup, Enduro Sweden Series och Sydsvenska Downhillcupen. 2018 var också det första år som Ville körde enduro med en god 5e plats i SM.
Villes framgångar under 2018 I downhill visar på kvalitéer med 2a placering i SM i Åre och en bronspeng i Voss – Scandinavian Downhill Cup.

Villes ambitioner inför säsong 2019 är att finslipa på utvalda tekniska delar, framförallt att göra bra resultat med medaljplaceringar, då gärna högst upp på pallen.

Instagram: @ville_fredriksson
Facebook: Ville Fredriksson

 

 

 


MTB XCO
Klubb – Kopparbergs CK
Oskar Söder född 2007, från Ljusnarsberg – Örebro län

Oskar är den yngsta cyklisten som WTB Sverige sponsrar. Oskar är en sportkonstnär där både cykel och längdskidor har en betydande roll, med en 1:a placering i Ungdomsvasan 2019, visar även där på fin kapacitet.
Under 2018 har Oskar genererat fina resultat i sin XCO klass trots ett år äldre cyklister som motståndare. Oskar tog sin första SM-medalj 2018, ett silver i XCE och har även varit på pallen i ett flertal andra tävlingar bl a 2:a på både Billingeracet och Långa Lugnet.

Oskars ambitioner inför säsong 2019 är att fortsätta utveckla svåra tekniska moment och fortsätta bygga upp styrka och uthållighet. Resultatmässigt hoppas Oskar kunna fortsätta prestera på hög nivå och vara på prispallen i alla lopp.

Instagram: @oskar.soder